Sunday, June 20, 2010

Bergen...

... called, and I answered!

Som jeg skrev om under her vant jeg billetter til Bergen Calling konserten på Koengen (Bergenhus festning). Så da hev jeg meg rundt å bestilte flybilletter. Dro fra jobb tidlig, satt på flyet til Bergen kl 15.00 og landet en time senere. Helt klar for konsert! Dessverre uten kamera, videokamerea eller en mobil med noen nevnbar kvalitet.

Derimot er Bergen + sol = ubeskrivelig bra. Bergen er en utrolig vakker by når det er fint vær. Det må oppleves.

Etter litt om og men Kom jeg meg til Koengen, og ventet på at Hatebreed skulle entre scenen. Det var bandet jeg hadde gledet meg mest til. Da de startet snek jeg meg fram  nærme scenen, kanskje 10 meter fra. Angrer ikke. De var sinnsyke live. Bedre enn jeg hadde håpet. De stor høydepunktene var da de spilte "I Will Be Heard" og "In Ashes They Shall Reap". Da de var ferdige kunne jeg ikke annet enn å glede meg til resten av kvelden.

Alice In Chains hadde jeg aldri hørt noe av før, og de gjorde ikke stort for meg under konserten heller. Showet deres var labert, og ene vokalisten var mer å så på trommisen enn publikum. Skuffende.

Rammstein derimot... Ventetiden etter Alice In Chains var rimelig lang. Bena og ryggen gjorde vondt, og tålmodigheten begynte å gå tom. Men når intromusikken deres startet, og de startet showet som dette, kunne jeg ikke annet enn å måpe...


Rammstein lever definitivt opp til ryktet som flyr foran dem. At de har et fantastisk sceneshow. Jeg har aldri vært borti noe bedre. Jeg sto med gåsehud stor sett hele tiden. Jeg kunne ikke mange av sangene deres, men stemningen og showet gjorde alt så utrolig bra. Pyroeffekter, mye rekvisitter og innlevelse. Tror det er få som overgår dem. Og med klassikere som Ich Will, Keine Lust, Feur frei, og Ikke minst: DU HAST,..


... som er min desiderte Rammstein-favoritt. Du hast var det absolutte høydepunktet ved hele denne konserten for min del! Og det å få stå midt foran scenen, så nærme, det var rått! Jeg sto rimelig nøyaktig 5-6 meter bak han karen som filmet denne videoen(ikke den over her).

Alt ved denne konserten var vellykket. Det var definitivt verdt pengene og tiden det kostet å komme seg til Bergen! Min aller beste konsertopplevelse. Med unntak av noen av delene av Metallica @ Valle Hovin i 2007. Metallica er fortsatt best!


Noen andre som var på Koengen og delte denne gode opplevelsen?
- Aleksander

7 comments:

 1. sv/ leverer dem i en fotobutikk (jobber der) :)

  ReplyDelete
 2. sv/ leverer dem i en fotobutikk (jobber der) :)

  ReplyDelete
 3. Wee vennen! Så bra at du hadde det gøy på konsert turen, det liker jeg og høre :D ..
  Lilli <3

  ReplyDelete
 4. den konserten var awesome!

  ReplyDelete
 5. Du er gal! Alice In Chains er en av mine ultimate favorittband, og jeg var i ekstase da det nyeste albumet ble slippet og ikke minst da jeg var på konsert i desember. Ut i fra den erfaringen kan jeg ikke forstå at de ikke falt i smak. Og jeg synes det er helt feil at der var SUPPORT! :O

  ReplyDelete

I would be superhappy if you left a comment !